De organisatoren van Herentals Fietst hebben een nieuwe grote naam aan het criterium van donderdag toegevoegd: Ivan Basso.

Op donderdag 28/7 zal ook de Italiaanse topper Ivan Basso deelnemen aan het Herentalse wielercriterium.  Wie weet krijgt Pippo Pozzato met Basso als Italiaan een opvolger op de erelijst in Herentals.

“Misschien zit wielerland Italië op dit moment een beetje in een dipje”, zegt voorzitter Charles Van de Wouwer van het organiserend comité.  “Maar Ivan Basso is dan de uitzondering die de regel bevestigd. Net als zijn landgenoot Vincenzo Nibali die we al eerder boekten.

Basso fietste reeds een indrukwekkende erelijst bij elkaar.  Zo won hij in 2006 de Giro. Na twee jaar schorsing was hij dit jaar terug op het voorplan en in deze Tour al vaak te zien tussen de grote namen. Hij staat niet voor niets in de tout-top10 van dit jaar. Zijn naam staat dus zeker op onze affiche.  Als gratis wielerevenement zijn wij trots ook deze grote naam te kunnen presenteren. We hebben dus een ex-Giro (Basso) en ex- Vueltawinnaar (Nibali) aan de start.”

Ivan Basso wordt op donderdag 28 juli op het grote podium op de Grote Markt aan het publiek voorgesteld omstreeks 19 uur.  Omstreeks 22 uur weten of zijn naam na Boonen, Mc Ewen, Pozzato, Cavendish en Van den Broeck op de erelijst van het Herentalse criterium komt.

Eerder werd al aangekondigd dat de revaliderende Jurgen Van Den Broeck als eregast aanwezig zal zijn op het criterium. Als grote namen bij de deelnemers werd reeds de winnaar van de voorjaarsklassiekers Philippe Gilbert bekend gemaakt. Daarnaast was ook al ex-Vuelta winnaar Nibali aangekondigd. Tevens werden de spurtkanonnen Tyler Farrar en Mark Renshaw reeds verzekerd  
 
De aangekondigde deelname van Nick Nuyens is helaas door de renner zelf geannuleerd. Een keuze van de renner zelf, die de inrichters van het criterium respecteren. De renner uit Bevel vindt een waardige vervanger in Sven Nys. Deze inwoner van Tremelo - Baal die al meerdere jaren het veldrijden domineert, komt met ambitie naar de start. Het criterium past in zijn opbouw naar de winter. En de man die bekend staat als de kannibaal, wil gegarandeerd graag zijn naam toevoegen aan de mooie erelijst van het Herentalse criterium.

Dat hij er enkele bekende gezichten uit het veldritwereldje zal ontmoeten, geeft zijn deelname nog wat extra pigment. Want Bart Wellens, Kevin Pauwels, Tom Meeussen en Joeri Adams staan ook aan de start van het criterium.